Nakusp

22 augustus 2013 - Nakusp, Canada

Gisteren de binnenstad van Nelson bekeken, het is een artistiek stadje waar biologische groente en fruit rijkelijk aanwezig zijn. Er was vandaag in Bakerstreet markt dus die hebben we gezellig meegepikt!
Het Friese vlaggetje zorgt voor de nodige conversatie met mensen onderweg. In Nelson werd Frans aangehouden door een Nederlandse die al 54 jaar in Canada woonde en zij had een schoonzus uit Heerenveen aan haar zijde…
Na Nelson zijn we richting Kaslo gereden. Wat een prachtige tocht, allemaal prachtige doorkijkjes naar verscholen strandjes aan het Kootenay lake. Heel veel privé strandjes maar ook wel openbaar.
In Kaslo de radarboot de S.S.Moyie bekeken die tot 1957 in gebruik is geweest om passagiers te vervoeren over het Kootenay lake.
Joke, het was een goede suggestie om ons naar Kaslo te laten gaan.
We hebben heerlijk een kopje koffie met een rabarber/aardbeienslofje genuttigd… ..het tweede bakkie was ook hier weer gratis!
Toen met de Motohome naar Nakusp. Liesbeth heeft voor het eerst gereden en de motohome zelfs achteruit geparkeerd op de camping plaats:-)
Een prachtige camping gevonden, een municipal camping in de stad onder dennebomen vlakbij een prachtig strand. ' s Avonds genoten van een openlucht concert van een blues/ rockband uit Australie. We konden hier helaas maar 1 nachtje blijven op de camping. De camping was voor een aantal dagen afgehuurd door een motorclub.
We hebben een andere camping, Coachman, aangeraden gekregen voor nog 2 nachtjes. Liesbeth wil 2 dagen naar het strand. Frans doet dan mooi de was:-)

Na het strand zijn we nog voor een wandeling de bergen in gegaan. En naar een waterval gaan kijken. De temperatuur is vandaag25 graden met wat sluier bewolking.

1. Joke:
    23 augustus 2013
    Hi Liesbeth en Frans,
    Kaslo en Nakusp zijn leuk, he. Hier is nog een tip, of liever gezegd een waarschuwing. Jasper is erg mooi, ook de weg naar beneden naar Banff, maar Kamloops en de weg naar Jasper is erg saai. Bossen en nog eens bossen, en niets er tussen in. En hij is zo lang.
    Een prachtig strand in Nakusp, he. Wij hebben ook een paar dagen op die camping gestaan. En een mooi wandelpad langs het meer.
    Het weer is hier prachtig. Morgen komt Willy weer terug, hij vliegt terug. Veel plezier. Joke
  2. Liesbeth:
    23 augustus 2013
    Het strand is echt heel mooi!! Ook erg rustig....jammer dat er wat sluierbewolking was...maar toch heerlijk kunnen lezen.
    Het wandelpad gaan we morgen eens bekijken en lopen.
    We vertrekken zaterdag weer richting Coldstream/ Vernon.
    We weten dat de weg lang en bosrijk is naar Jasper...maar iedereen zegt ons dat de weg van Jasper naar Banff ECHT de moeite waard is.