Wells Gray Provincial Park, Clearwater, BC
28 augustus 2013 - Clearwater, Canada
Gisteren aangekomen op de Duch Lake Resort & RV Park.
Een prachtige camping aan een meer( Dutch Lake).
Mooie schone douche en wc ruimtes. We blijven hier tot vrijdag.
Vanochtend opgestaan met regen. Rustig ontbeten en toen werd het rond 10.30 uur wat droger.
We zijn met de camper het park ingegaan. De eerste bezienswaardigheid was Spahats Falls, een prachtige waterval, zeer hoog in ruige bergen.
Wat was dit imposant, zeg!
Nog wat laag hangende bewolking tussen de bergen maar een flauw zonnetje kwam er door.
We zijn verder het park ingereden, een kopje koffie op een rest area gedronken en toen naar Baily's Chute, een waterval was waar de zalm tegenop sprong.
Een jonge zalm blijft één tot drie jaar van haar leven in de rivier waar het geboren is. Dan zal de zalm de rivier verlaten voor de Oceaan en alleen weer terug te keren naar de rivier om te paaien. Volwassen zalm zijn uitstekende jumpers en kunnen zo heel goed in stroomversnellingen het zoet water bereiken. Het is bekend dat de zalm meer dan 3200 kilometer kan zwemmen om hun paaigebied te bereiken.
Frans is het gelukt om er een paar zalmen te fotograferen:-)
Toen zijn we een 2,5 uur durende wandeling gaan doen naar het West Lake, de West Lake Loop.
Ook hier keken we onze ogen uit, mooie stroomversnellingen, prachtige hoge bomen in een bos.
We waren diep onder de indruk!
Morgen gaan we nog wat meer bekijken en nogmaals een wandeltocht doen.

Geniet ervan!
Xx.
We hebben 9 uur tijdsverschil:)
x L.
Alleen het weer mag wel wat beter, het is hier prachtig
zonnig.maar jullie zien een hoop
Is het niet mogelijk dat Frans een paar zalmen vangt
dan hebben jullie vanavond ook te eten
Levensgevaarlijk om ze te vangen en in mijn eentje de reis voortzetten lijkt mij niets!
Dus slabonen met gehakt/paprika, ui, tomaat en kaassaus gaan we maar eten!
Liefs, L.
daar op zo gevaarlijk was'
Dus goed gehandeld,kom maar samen thuis
dan maar brood met hagelslag.
Groetjes: Pa